Tänkte berätta.....

....Vilka bloggar jag läser och värför. jag läser dessa bloggar för att det är ryttarer som har fd travare som håller på att bli omskolade till ridhästar. jag tycker det är roligt att läsa deras bloggar just för att jag själv har världens bästa travare.

- Minfux.blogg.se


-Sarahjelm.myshowroom.se


-peasantelisas.blogg.se


-lifebystardom.blogg.se


- ejankolifejan.blogg.se


Sen så läser jag ju andra bloggar som inte är häst bloggar.


Ska ändra min design sen när jag kommer hem härifrån.
och ska inte bara blogga om hästar på denna blogg utan hela mitt liv. Men det blir när jag åker hem från gotland.
Nu ska jag käka och sen typ chilla, men imorgon blir det mer inlägg.

OMG!

Shit, såg detta inlägg på dressurmupparna.

Detaljerna kring det uppmärksammade hästfallet i Åshammar börjar nu klarna. Veterinären skriver i sin bedömning att hästarna utsatts för mycket kraftigt och långvarigt lidande och att hovarna är det värsta han ett under sina 25 år.

16 av 20 hästar hade förvuxna hovar, vissa så långa som 16–18 centimeter mot det normala 8 centimeter. Det betyder att de inte verkats på cirka ett år. När hovarna är näbbskoformade uppstår stora felbelastningar på leder och senor och det gör ont och svårt att röra sig. ”En relevant jämförelse är att vi människor skulle tvingas gå på baksidan av våra hälar”, skriver veterinären.

Hästarna är omhändertagna och placerade på annan ort, där hovslagare nu ska verka hovarna tillbaka till det normala, vilket är både tidsödande och dyrt. Det är polisen som har ansvar för hästarna nu och många är så illa däran att det kan ta flera månader och de som man nu verkats måste gå på smärtstillande.

De hästar som hållits instängda i flera månader stod på meterhöga gödselbäddar i igenspikade boxar så att de nådde ända upp till taket. De har inte kunnat röra på sig, som lagen kräver.

Det visar sig nu också samtliga hästar saknar lagstadgade hästpass, något som ställer till problem när polisen ska sälja hästarna efter att de vårdats.

– Målsättningen är att vi ska få in pengar som täcker omkostnaderna, säger polisinspektör Sven Lind.

Veterinärräkningarna betalas av polisen som sedan kräver pengar av – i det här fallet – Inge Johansson.

 

Källa: http://arbetarbladet.se


kvällen!

hellloooo.
jag och morfar drog ner till stallet snackade lite med per. Sen kollade vi till bobbsi.
jag red barbacka på glowa, tydligen hade monica och Glowa gått omkull och monica fick glowa över sig. Hon har 3 sprickor i revbenet :O
Jag hoppade lite och det gick super hon var jätteduktig. efter passet så tog jag in bobby och lindade hans andra framben så att han får stöd där också, mHan får ju inte belasta andra benet för mycket för då kan han bli halt :/
men ska kolla hur han mår i morgon om det blir någon ridning. det tror jag, men man vet ju aldrig.
fotade lite i stallet också myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyysbilder.






dumma bobbybuuuus, skrämmer max.



byeeebyeee

Änteligen har jag fått träffa min häst :D

hejhej..
Jag har äntligen fått träffa min pollebuuuus, hahah det första man får veta när man kommer till stallet är att bobby har bytt hage, och han är väldigt hög i rang så han har bråkat med dom andra hästarna och sträckt benet och sen stått på det länge och är lite stel -.- kul... så jag och bobby uthärdade vårat ridpass , med en promenad med morfar, det va ganska mysigt faktiskt. Sen så var det bara att spola benet i kallt vatten och linda, så att han får stöd. Men vi hade mysigt på promenaden.


morfar och hästisfestis.

pööööööööööööööööööööss.

hahah vi glömmde kameran, så det blev mobilkamera bilder.