OMG!

Shit, såg detta inlägg på dressurmupparna.

Detaljerna kring det uppmärksammade hästfallet i Åshammar börjar nu klarna. Veterinären skriver i sin bedömning att hästarna utsatts för mycket kraftigt och långvarigt lidande och att hovarna är det värsta han ett under sina 25 år.

16 av 20 hästar hade förvuxna hovar, vissa så långa som 16–18 centimeter mot det normala 8 centimeter. Det betyder att de inte verkats på cirka ett år. När hovarna är näbbskoformade uppstår stora felbelastningar på leder och senor och det gör ont och svårt att röra sig. ”En relevant jämförelse är att vi människor skulle tvingas gå på baksidan av våra hälar”, skriver veterinären.

Hästarna är omhändertagna och placerade på annan ort, där hovslagare nu ska verka hovarna tillbaka till det normala, vilket är både tidsödande och dyrt. Det är polisen som har ansvar för hästarna nu och många är så illa däran att det kan ta flera månader och de som man nu verkats måste gå på smärtstillande.

De hästar som hållits instängda i flera månader stod på meterhöga gödselbäddar i igenspikade boxar så att de nådde ända upp till taket. De har inte kunnat röra på sig, som lagen kräver.

Det visar sig nu också samtliga hästar saknar lagstadgade hästpass, något som ställer till problem när polisen ska sälja hästarna efter att de vårdats.

– Målsättningen är att vi ska få in pengar som täcker omkostnaderna, säger polisinspektör Sven Lind.

Veterinärräkningarna betalas av polisen som sedan kräver pengar av – i det här fallet – Inge Johansson.

 

Källa: http://arbetarbladet.se


Kommentarer
Lotta

Förstår inte hur folk kan må bra av att göra sådär mot djur, förjävligt! :(



Blogg: http://misslotta.webblogg.se/
2013-01-26 @ 12:15:39




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback